Cel mai bun Sampon cu Acid Salicilic

Acidul salicilic este benefic pentru orice problema a pielii, de la matreata la psoriazis la acneea scalpului, de aceea il gasim in atat de multe produse de ingrijire a parului. Cel mai bun sampon cu acid salicilic pentru parul tau ajuta la exfolierea delicata a scalpului, ideparteaza murdaria si celulele moarte, reduce cantitatea de sebum si mizeria responsabila de blocarea porilor.

Diferite sampoane servesc diferitelor tipuri de par, iar daca vrei un sampon pe baza de acid salicilic, aici vei gasi o selectie care te va incanta cu siguranta. Gasim atat in magazinele fizice cat si in online o multime de sampoane ce promit ca iti fac parul fin si moale, dandu-i acea stralucire naturala superba. Insa, nu toate functioneaza asa cum ne-am dori. Un par sanatos si puternic tine de mai multi factori, printre care si alimentatia, genetica si spalarea corecta.

Ce face un sampon cu acid salicilic

Acidul salicilic este un acid exfoliant beta-hidroxi clasificat ca fiind un keratolic ce ajuta la inmuierea keratinei din piele. Este similiar cu medicamente precum aspirina. Dizolva murdaria ce blocheaza porii prin atenuarea continutului de apa din piele, fiind de mare ajutor in eliminarea depunerilor excesive.

Este solubil in ulei, astfel ca poate patrunde adanc in piele, ajuta la indepartarea celulelor moarte si a sebumului, lasand un scalp moale, curat si improspatat. Este de mare ajutor in exfolierea pielii, fiind un ingredient cheie in produse tratament pentru dermatita seboreica sau psoriazis.

Un sampon cu acid salicilic te ajuta sa scapi de matreata, coji, scuame, iritatii, mancarimea scalpului si roseata.

sampon par

Beneficii sampon cu acid salicilic

Tinand cont ca acidul salicilic este foarte bun la descompunerea celulelor moarte ale pielii si a sebumului prezent pe scalp si in porii foliculului de par, acesta ajuta la eliminarea senzatiei de uscaciune.

Numeroase studii clinice au aratat ca un sampon cu acid salicilic 2% a redus semnificativ matreata, cojitele si senzatia de mancarime cauzata de un scalp uscat. Similar, dermatita seboreica s-a ameliorat vizibil prin folosirea unui sampon pe baza de acid salicilic 3%.

Daca simti ca scalpul capului este prea uscat, iritat si cu exces de sebum, ia in considerare folosirea unui astfel de sampon ce are in compozitie acid salicilic. Vei putea vedea imbunatatiri considerabile inca de la primele utilizari.

Top sampoane cu acid salicilic

Ingredientul este considerat a fi sigur si eficient pentru tratarea problemelor scalpului chiar si in concentratii de 1.8 – 3%. Totusi, ai in vedere ca pentru anumite persoane un sampon cu acid salicilic poate avea efecte secundare precum roseata excesiva, senzatie de arsura sau exfoliere a pielii.

Vichy Dercos DS

elimina pana la 100% matreata vizibila
echilibreaza pH-ul scalpului
are efect de calmare  

Vichy Dercos este un sampon cu acid salicilic pentru par gras sau normal ce calmeaza scalpul si reduce mancarimea, ajutand in acelasi timp la eliminarea matretii. Formula contine disulfura de seleniu care in combinatie cu acidul salicilic previne aparitia scuamelor grase, lasand parul moale si cu aspect sanatos. Este recomandat persoanelor cu scalp normal-gras deoarece ajuta la reducerea cantitatii de sebum, iar parul nu se va mai ingrasa atat de rapid intre spalari. Formula cu efect antibacterian previne proliferarea ciupercii Malassezia inca de la primele utilizari si are o actiune anti-recidiva de pana la 6 saptamani.

Matrix Biolage RAW

amelioreaza iritatia scalpului
potrivit pentru parul colorat si scalpul sensibil

De departe cel mai bun sampon cu acid salicilic antimatreata Biolage contine 3 agenti de exfoliere puternici, scoarta de salcie, acid lactic si o cantitate semnificativa de 2.9% acid salicilic. Samponul marca Matrix indeparteaza eficient excesul de sebum, mizeria, celulele moarte si produsele de styling din par. Formula purifiaza scalpul cu cojite si ajuta la eliminarea matretii intr-un timp scurt, avand totusi grija de sanatatea parului. Biolage se foloseste de proprietatile antioxidante ale rozmarinului pentru a da un boost circulatiei sanguine si a incuraja firul de par sa creasca mai puternic, in timp ce extractele naturale de plante si glicerina au rol calmant si de hidratare.

Redken Extreme

repara cuticula slabita sau deteriorata
poate fi utilizat zilnic

Daca parul tau are nevoie de o formula bogata in proteine alege un sampon cu acid salicilic pentru par deteriorat Redken Extreme ce lasa parul ingrijit si hranit complet inca de la radacina. Vedeta acestui sampon este un complex de 3 proteine, ceramide, sepicap, amino acizi si arginina ce hranesc radacina fibrei capilare, revitalizeaza parul si previn despicarea varfurilor. Pe langa repararea si intarirea parului distrus, samponul curata, hraneste si calmeaza scalpul datorita celor doua ingrediente minune: acidul citric si salicilic. Nu contine alcool, astfel ca nu irita si nu inflameaza scalpul, ceea ce il face potrivit pentru scalpul sensibil.

Klorane

descurca si hidrateaza
invioreaza reflexele blonde naturale

Alege un sampon cu acid salicilic pentru par blond Klorane imbogatit cu extract de musetel ce are rolul de a oferi luminozitate si intensitate suvitelor de par blonde. Pe langa musetel, formula contine si alte ingrediente protectoare pentru par precum vitamina C, acid citric si acid salicilic. Impreuna, acestea actioneaza asupra scalpului pentru a-l curata in profunzime, hranindu-l si oferindu-i toti antioxidantii de care are nevoie in lupta cu matreata si mancarimile. Samponul Klorane nu contine parabeni, SLS si silicon astfel ca este o alegere inspirata atunci cand vrei sa ii oferi parului tau tot ce este mai bun.

L'Oreal Professionnel Serie Expert Volumetry

confera parului suplete si volum optim
purificarea scalpului

Un sampon cu acid salicilic pentru par fin fara volum pe care eu personal il ador este acesta de la L’Oreal Professionnel Serie Expert Volumetry. Inca de la prima spalare, ajuta parul sa para mai bogat, cu mai mult volum si firul de par capata o elasticitate minunata, astfel ca parul nu se mai electrizeaza atat de des. Este un produs ce ajuta la indepartarea mizeriei din par si lasa scalpul curat, sanatos si cu o senzatie de prospetime. Suvitele de par sunt mai usor de coafat, au un aspect stralucitor si sunt foarte catifelate la atingere.

Nioxin System 2 Cleanser

reda densitatea parului
ingrediente pentru protectia UV

Un adevarat best seller, acest sampon cu acid salicilic Nioxin System 2 curata in profunzime scalpul si parul, indepartand excesul de sebum, murdaria si produsele de styling. Ce il diferentiaza de alte sampoane de pe piata este faptul ca Nioxin curata delicat parul insa fara a indeparta toate acele uleiuri naturale ce protejeaza fibra capilara. Elimina sebumul si reziduurile datorita acidului citric si salicilic, dar hraneste si fortifica parul datorita formulei cu un complex unic de ingrediente precum biotina, acid folic, niacinamide, extracte naturale si mentol. Samponul se potriveste de minune parului fin, subtire cu culoare naturala, dar si parului vopsit, tratat chimic, fiind poate chiar cel mai bun sampon cu acid salicilic dintre toate cele existente.

Capilmed Gerocossen

calmeaza pruritul
restabileste echilibrul florei scalpului

Conceput pentru parul cu matreata, acest sampon cu acid salicilic Capilmed Gerocossen actioneaza asupra scalpului si il curata in profunzime. Indeparteaza eficient scuamele de pe firul de par, dar si cojitele prezente pe scalp, ajuta la diminuarea senzatiei de mancarime. Complexul de substante active din formula precum acidul salicilic, acidul citric, clibazol si lavanda actioneaza precum un tratament impotriva matretii, oferind rezultate rapide si de lunga durata.

Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire

previne reaparitia matretii
pentru toate tipurile de par

Scapa de scalpul iritat si inflamat cu ajutorul unui sampon cu acid salicilic fara silicon Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire, o formula ce curata excesul de sebum si reziduurile din par. Il poti folosi cu incredere indiferent de tipul de par pe care il ai deoarece contine ingrediente blande cu acesta. Produsul cu efect antibacterian este testat dermatologic si s-a dovedit a fi eficient in prevenirea matretii uscate sau grase, crescand capacitatea scalpului de a se proteja in fara ciupercii Malassezia. Zincul impreuna cu acidul salicilic, glicerina si acidul citric lasa parul curat si cu aspect sanatos, facandu-l usor de stilizat imediat dupa spalare.

Sampoanele pe baza de acid salicilic contin ingredientul de exfoliere intr-o concentratie destul de mica, ceea ce inseamna ca pot fi folosite in mod frecvent fara a afecta parul. Un par sanatos nu doar ca arata bine ci ne face sa avem mai multa incredere in noi. Persoanele care sufera de diverse boli ale scalpului precum dermatita seboreica sau psoriazisul nu ar trebui sa ignore aceste probleme. Cu cat descoperi problema mai repede, cu atat solutia este mai simpla, mai ieftina si mai rapida. Alege un sampon cu acid salicilic care sa iti serveasca nevoilor tale.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

welove.ro
Logo