Cum Ingrijim Corect Pielea din Jurul Ochilor?

Pielea din zona ochilor necesita o ingrijire diferita fata de restul fetei. M-am gandit sa iti prezint cateva sfaturi de cum ingrijim corect pielea din jurul ochilor astfel incat sa evitam aparitia ridurilor si a pungilor de sub ochi.

Chiar daca nu ne place acest lucru, zona ochilor este cea care face deosebirea dintre un chip cu aspect tanar si unul imbatranit. Primele semne ale imbatranirii premature se observa in jurul ochilor atunci cand nu avem o ingrijire corespunzatoare.

Acest lucru se intampla deoarece pielea din jurul ochilor este mai subtire si mai delicata fata de pielea din alte zone ale fetei sau ale corpului. In timpul zilei, ochii sunt foarte solicitati, de la clipit si pana la expresia emotiilor, acestia “lucreaza” permanent, ceea ce duce inevitabil la o imbatranire prematura.

Alte aspecte precum genetica, razele UV, factorii de stres extern si optiunile alimentare sau cele ale stilului de viata pot face ca pielea din jurul ochilor sau arate semne de imbatranire mult mai devreme.

Indiferent de varsta, niciodata nu este prea tarziu sa incepem sa ne documentam de cum ingrijim pielea din jurul ochilor, astfel incat sa ii acordam atentia de care are nevoie.

acid retinoic pentru ochi

Hidratare

De foarte multe ori, hidratarea corespunzatoare a pielii este acel pas peste care cu toate trecem fara sa il bagam in seama. Hai sa ne imaginam pielea ca un strugure, care atunci cand pierde apa, se deshidratreaza si se stafideste (apar ridurile). Insa, imediat cum il punem in apa, acesta incepe sa se rotunjeasca, iar liniile de rid sa dispara.

Bineinteles, o data ce apa s-a pierdut, strugurele nu isi va mai reveni niciodata la forma initiala, oricata hidratare i-am oferi. La fel se intampla si cu zona ochilor. Glandele sebacee (cele care hidratreaza natural pielea) lipsesc de aici, astfel ca pielea tinde sa fie predispusa la uscaciune. Daca nu actionam la timp, la un moment dat, efectele sunt ireversibile.

Acum poate te intrebi, daca este bine sa folosesti crema de fata obisnuita si in zona ochilor. Ei bine, da, insa doar daca este un produs hidratant lejer fara substante iritante (cum ar fi parfumul, alcoolul etc).

Tine minte insa ca pielea din jurul ochilor este mai subtire si uneori nu tolereaza crema obisnuita de fata. Daca atunci cand o aplici simti o senzatie de usturime, iti dau lacrimile sau ochii se inrosesc, cel mai probabil ca trebuie sa investesti intr-o crema speciala pentru ochi, formulata special pentru aceasta zona.

Grija la ingrediente

Atunci cand vrei sa cumperi crema de ochi potrivita este important sa stii ce fel de ingrediente ar trebui sa contina, in functie de ce “probleme” doresti sa rezolvi. Iata la ce sa fii atenta:

Pentru riduri si linii fine

Pe langa acei agenti umectanti, folositi pentru a reduce pierderea hidratarii, cum e acidul hialuronic, iti recomand sa te orientezi catre ingrediente ce ofera un efect rapid de reumplere. Opteaza pentru o crema de ochi antirid ce stimuleaza productia de colagen si care contine urmatoarele:

  • retinol, acid retinoic sau alti derivati ai vitaminei A – folosita doar seara, stimuleaza regenerarea pielii si ajuta la uniformizarea texturii pielii
  • peptide – reduc aspectul ridurilor fine
  • antioxidanti – alege pentru zi o crema cu ceai verde ce te protejeaza de factorii de stres externi, cum ar fi razele UV
Hiperpigmentare Cauze si Tratament

Pentru hiperpigmentare si cearcane

Desi cearcanele apar din cauza lipsei frecvente de somn, uneori chiar si somnul de 8 ore nu le poate indeparta. Prezenta petelor pigmentare si a cearcanelor se intampla si din motive genetice ce nu tin neaparat de stilul nostru de viata. Alege o crema de ochi pentru cearcane ce contine ingrediente ce ajuta la o mai buna circulatie sanguina precum:

  • arbutina
  • hidroquinona
  • acid kojic
  • vitamina C
  • niacinamide (vitamina B3)
  • acid azelaic
  • cafeina
  • vitamina K

Pentru pungile de sub ochi

Daca te trezesti intr-o dimineata cu senzatie de ochi umflati, se pote datora din cauza fluidului ce se acumuleaza sub ochi atunci cand dormi. Un truc rapid ar fi sa ai la indemana o rola de masaj din jad pe care sa o tii la rece. Dimineata pune putina crema pe rola si maseaza delicat pielea din jurul ochilor. Temperatura scazuta este cea care reduce circulatia sangelui, reducand ochii umflati. Alege o crema de ochi pentru pungi ce contine ingrediente precum:

  • cafeina
  • ceai verde si antioxidanti din fructele de cafea
  • dipeptide-2
  • rascoage (willow herb)

Pentru ochi rosii si iritati

Din pricina sensibilitatii naturale pe care pielea din jurul ochilor o are, aceasta tinde sa se recupereze intr-un timp indelungat. Daca ai o piele sensibila la un ingredient din produsul cosmetic avut, cum ar fi parfumul, agentii de conservare sau extract din diferite plante naturale, ochii sunt cei care se irita rapid.

Si nu doar asta ci si modul in care iritatia apare este mai severa si tine o perioada mai lunga de timp pana sa se vindece. Cere sfatul unui medic oftalmolog cu privire la ce picaturi de ochi sunt potrivite si alege o crema pentru ochi rosii si iritati ce are in compozitie:

  • formula hipoalergenica
  • acid glicirizic (derivat)
  • extract de Centella Asiatica
  • ceramide

Pentru ten normal

In fericitul caz in care nu ai nici un fel de problema precum cele mentionate mai sus, ci doar cauti un produs care sa iti ingijeasca pielea din jurul ochilor, atunci alege o crema de ochi cu antioxidanti. Acestia ajuta la indepartarea din piele a radicalilor liberi declansati de radiatiile UV, poluare si fumat:

  • vitamina C
  • vitamina E
  • ceai verde
  • niacinamida (B3)
ce este SPF

Foloseste protectie solara

Expunerea la soare poate sa joace un rol vital in procesul de imbatranire si poate face ca pielea din jurul ochilor sa devina si mai inchisa la culoare.

O crema de protectie cu spectru larg este intradevar indispensabila din rutina de ingrijire a pielii si ar trebui aplicata in fiecare zi. Chiar daca afara este innorat, razele UVA responsabile de imbatranirea pielii pot sa faca daune.

Nu uita sa aplici o crema de fata cu protectie solara atat in jurul ochilor cat si pe pleoapa superioara. De foarte multe ori, aceasta zona este trecuta cu vederea. Reaplic-o la fiecare cateva ore, insa daca este prea dificil pentru ca esti machiata, atunci investeste intr-o pereche de ochelari de soare cu protectie UV.


Trebuie sa fii foarte delicata cu pielea din jurul ochilor atat atunci cand indepartezi machiajul cat si cand aplici diverse produse cosmetice. Asa cum am mentionat mai sus, zona ochilor este foarte sensibila si subtire, iar o presiune prea mare ar putea duce in timp la aparitia ridurilor.

In timp ce te demachiezi, incearca sa nu freci la nesfarsit pielea si sa apesi, acest lucru nu va indeparta impuritatile mai rapid, ci doar iti va irita ochii. Fii cat mai delicata si miscarile cat mai fine.

Cand aplici o crema in jurul ochilor, foloseste degetul cel mai finut, de regula inelarul. Tapoteaza delicat produs in zona de sub ochi si pe pleoape pana cand crezi ca ai acoperit toata pielea.

Un stil de viata necorespunzator, fumatul in mod special poate sa contribuie la aparitia problemelor in zona ochilor. Consumul excesiv de alcool poate face ca cearcanele si pungile de sub ochi sa fie foarte vizibile.

Cat despre odihna, incearca pe cat posibil sa ai 7-9 ore de somn continuu, altfel oboseala se va vedea pe fata ta. Daca nu te odhnesti suficient se vor observa rapid pleoapele cazute, ochii umflati si o pigmentare a zonei.

Pielea din jurul ochilor tinde sa fie mai uscata fata de restul fetei. Desi anumite consecinte sunt ereditare, cum ar fi pungile de sub ochi, multe creme sau tratamente de infrumusetare pot sa reduca aspectul ridurilor, sa confere luminozitate zonei de sub ochi si sa reduca aspectul de ochi pufosi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

welove.ro
Logo